Інститут Пастера в Ліллі оцінив ефективність повітроочисників Daikin проти вірусів, що викликають респіраторні захворювання

7/7/2021

Брюссель, 7 липня 2021 року Відома французька лабораторія Інституту Пастера в Ліллі на підставі своїх тестів прийшла до висновку, що модельний ряд повітроочисників Daikin видаляє понад 99,98% коронавірусу людини HCoV-229E за 2,5 хвилини*.

Air-purifiers-with-Institut-Pasteur-logo.jpg
  • Згідно з тестами, проведеними в лабораторіях Інституту Пастера в Ліллі, повітроочисники Daikin видаляють понад 99,98% коронавірусу людини HCoV-229E за 2,5 хвилини. Цей вірус належить до того ж сімейства, що й SARS-CoV-2 — коронавірус, що викликав пандемію COVID-19.
  • Також було показано, що блоки виявилися ефективними на 99,93% проти вірусу H1N1 за 2,5 хвилини. H1N1 — вірус, що спричиняє звичайний грип.
  • Це означає, що повітроочисники Daikin є додатковим заходом у боротьбі з респіраторними захворюваннями. Компактний очисник plug-and-play може значно знизити ризик передачі вірусів, що викликають респіраторні захворювання.
  • Це визнання є важливою віхою в планах компанії Daikin стати головним гравцем у сфері очищення повітря в Європі, на Близькому Сході й в Африці.

Перевірена ефективність проти коронавірусу

Компанія Daikin, як фахівець із керування якістю повітря, бачить своєю місією створення інноваційних рішень, і продає повітроочисники вже понад 45 років. Її повітроочисники й запатентована технологія очищення повітря, що використовується в іншому обладнанні Daikin, уже давно довели свою ефективність проти забруднення повітря, а також сезонного пилку та вірусів.

Щоб підтвердити ефективність своєї технології, компанія Daikin Europe NV довірила французькій лабораторії Інституту Пастера в Ліллі тестування модельного ряду своїх повітроочисників. Тепер офіційно доведено, що моделі Daikin видаляють понад 99,98% коронавірусу людини HCoV-229E за 2,5 хвилини. Це важливе досягнення.

Інститут Пастера в Ліллі проводив тестування з вірусом HCoV-229E, який є коронавірусом, близьким до SARS-CoV-2. З міркувань безпеки сам вірус SARS-CoV-2 не використовувався. Той факт, що обидва віруси належать до одного сімейства, є вагомою ознакою того, що повітроочисники Daikin є важливою зброєю в зниженні ризику передачі вірусу й боротьбі з пандемією COVID-19.

Ефективність повітроочисників Daikin досягається завдяки поєднанню високоефективного електростатичного HEPA-фільтра, який уловлює вірус, і подальшого інтенсивного впливу запатентованої компанією Daikin технології Flash Streamer, що нейтралізує вірус.

Інститут також провів тестування ефективності повітроочисників проти вірусу H1N1, який спричиняє сезонний грип. За результатами дослідження Інститут Пастера в Ліллі зробив висновок, що за тих самих умов тестування повітроочисники Daikin видаляють понад 99,93% вірусу H1N1 за 2,5 хвилини. Це свідчить про те, що ці блоки також дуже ефективні в боротьбі з грипом.

Очищення повітря й вентиляція є ключем до здорового середовища в приміщенні

Повітроочисники Daikin очищують повітря в приміщенні, пропускаючи його крізь блок, де воно проходить через кілька фільтрів і піддається дії технологій очищення. Зазвичай ці блоки використовуються в житлових приміщеннях, невеликих офісах, магазинах, учбових кабінетах, приймальних медичних закладів і кабінетах лікарів. Витрата повітря повітроочисника Daikin становить близько 330 м³/год. Це означає, що об’єм повітря середнього за розмірами приміщення проходить через блок повітроочисника кілька разів на годину.

Пан Олів'є Люмінаті, керівник проєкту з вентиляції й очищення повітря

Пан Олів’є Люмінаті, керівник проєкту з вентиляції й очищення повітря, який тісно співпрацював з Інститутом Пастера в Ліллі під час тестування обладнання Daikin, каже: «Результати тестування — чудова новина для громадськості. Саме тоді, коли всі готуються до повернення в офіси й нормального життя, ми можемо створити умови, щоб це можна було зробити безпечніше. Результатом відданості Daikin забезпеченню здорового середовища в приміщенні є створення широкого асортименту продукції для фільтрації й очищення повітря. Ми використовуємо ці технології в наших системах кондиціонування повітря, опалення й вентиляції як для маленьких, так і великих будівель. Ми можемо допомогти знайти правильне рішення кожному, хто хоче дихати в приміщенні чистим і свіжим повітрям».

Пан Ентоні Дімоу, генеральний директор

Якість повітря в приміщенні сильно впливає на продуктивність і самопочуття людей. Є багато факторів, які впливають на якість повітря, наприклад, частинки PM2,5, алергени, вологість повітря тощо. Компанія Daikin уже давно усвідомила цю проблему й випустила свій перший повітроочисник у Японії в 1975 році. Пан Ентоні Дімоу, генеральний директор напрямку систем очищення повітря компанії Daikin у регіоні EMEA: «Результати отримані Інститутом Пастера в Ліллі, є великим проривом для нас і для суспільства. Я впевнений, що компанія Daikin може стати орієнтиром у галузі контролю якості повітря в приміщенні в регіоні EMEA».

* Детальні результати тестування для кожного типу повітроочисників Daikin:

‘Daikin MCK55WVM (комерційне найменування MCK55W), протестований Інститутом Пастера в Ліллі, видаляє 99,996% коронавірусу людини HCoV-229E за 2,5 хвилини роботи в режимі «турбо» в лабораторних умовах (герметична камера внутрішнім об'ємом 0,47 м³, без повітрообміну). Коронавірус людини HCoV-229E відрізняється від вірусу SARS-CoV-2, що спричиняє COVID-19, але належить до того ж сімейства коронавірусів.’

‘Пристрій Daikin MC55WVM (комерційне найменування MC55W/VB), протестований Інститутом Пастера в Ліллі, видаляє 99,98% коронавірусу людини HCoV-229E за 2,5 хвилини роботи в режимі «турбо» в лабораторних умовах (герметична камера внутрішнім об'ємом 1,4 м³, без повітрообміну). Коронавірус людини HCoV-229E відрізняється від вірусу SARS-CoV-2, що спричиняє COVID-19, але належить до того ж сімейства коронавірусів.’

‘Пристрій Daikin MCK55WVM (комерційне найменування MCK55W), протестований Інститутом Пастера в Ліллі, видаляє 99,986% вірусу грипу А підтипу H1N1 за 2,5 хвилини роботи в режимі «турбо» в лабораторних умовах (герметична камера внутрішнім об'ємом 0,47 м³, без повітрообміну).

‘Пристрій Daikin MC55WVM (комерційні найменування MC55W/VB), протестований Інститутом Пастера в Ліллі, видаляє 99,93% вірусу грипу А підтипу H1N1 за 2,5 хвилини роботи в режимі «турбо» в лабораторних умовах (герметична камера внутрішнім об'ємом 0,47 м³, без повітрообміну).’

Більш докладну інформацію можна знайти на сайтах:

Інновації Daikin для покращення якості повітря в приміщенні:

Сторінка продукції Daikin для очищення повітря:

Інформація про технологію Daikin Flash Streamer:

Вебсайт Інституту Пастера в Ліллі: www.pasteur-lille.fr

Додаткова інформація

Про компанію Daikin

Ми дбаємо про повітря. Ми спрямовуємо свій багаторічний досвід у сфері кондиціонування повітря й жагу до інноваційних технологій на те, щоб зробити повітря, в якому ми живемо, якомога кращим. І ми хочемо робити це, піклуючись про довкілля й захищаючи майбутні покоління. Компанія Daikin прагне досягти до 2050 року вуглецевої нейтральності в усіх своїх діях, продуктах і рішеннях, які вона продає. Саме в цьому компанія Daikin бачить своє завдання.

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. є дочірньою компанією Daikin Industries Ltd. і великим європейським виробником кондиціонерів, теплових насосів, повітроочисників і холодильного обладнання. Її штат налічує приблизно 13 000 співробітників у 24 філіях у регіоні EMEA. Вона має 14 основних виробничих підприємств, розташованих у Бельгії, Чеській Республіці, Німеччині, Італії, Іспанії, Туреччині, Австрії й Великобританії. Штаб-квартира групи Daikin Europe розташовується в Бельгії з офісами в Остенде, Генті й Брюсселі. Компанію було засновано в 1973 році. На території Бельгії в компанії Daikin працює 2171 співробітник.

Лідер на ринку теплових насосів у Європі

Завдяки більш ніж 90-річному досвіду роботи в галузі опалення й кондиціонування повітря Daikin є лідером на ринку технологій теплових насосів. Компанія добре відома своєю системою Daikin VRV для комерційних приміщень і серією Daikin Altherma для опалення приватних будинків. Понад 85% пристроїв для європейського ринку також виробляються в Європі.

Постачальник комплексних систем ОВКП і холодильного обладнання

Широкий асортимент продукції Daikin дозволяє знайти індивідуальні рішення, що відповідають усім потребам клієнта, що стосується опалення, вентиляції, кондиціонування, очищення повітря, а також холодильного обладнання. За останні роки компанія Daikin доповнила свій асортимент продукції і значно розширила свою присутність на європейському ринку в галузі технологій теплових насосів, а також холодильного обладнання комерційного й промислового призначення. У 2016 році компанія Daikin Europe N.V. придбала Zanotti S.p.A., італійського виробника промислового й транспортного холодильного обладнання. У лютому 2018 року до групи приєдналася компанія Tewis Smart Systems S.L. Tewis є однією з провідних компаній в Іспанії, яка пропонує стандартні й розроблені відповідно до особливих вимог клієнта холодильні системи, зокрема рішення щодо CO2. На початку 2019 року компанія Daikin Europe N.V. придбала австрійську компанію AHT, яка виробляє холодильне обладнання.

Про Daikin Industries Ltd.

В компанії Daikin Industries Ltd., що базується в Осаці (Японія), працюють близько 80 000 осіб по всьому світу, а об'єм її продажів у 2020 фінансовому році (квітень 2020 – березень 2021) досяг близько 18,45 мільярдів євро. Компанія є лідером на світового ринку теплових насосів, а також систем кондиціонування й фільтрації повітря. Daikin Industries Ltd. є єдиним виробником кондиціонерів у світі, який власноруч розробляє й виробляє всі важливі компоненти, як-от холодоагенти, компресори та електроніка.

Більше дізнатися можна на сайті www.daikin.eu й www.daikin.com.