Нові комплекти для під'єднання вентиляційних установок до зовнішніх блоків DX

Брюссель, 21 листопада 2023 р. — Компанія Daikin оголосила про початок випуску нових комплектів розширювальних клапанів та блоків керування для простого підключення зовнішніх блоків Daikin DX (Direct eXpansion — безпосереднє випаровування холодоагенту) до вентиляційних установок. Нові комплекти також працюють з холодоагентом R-32, який має нижчий ПГП, забезпечуючи низьковуглецеве рішення для опалення, охолодження та подачі свіжого повітря, що створює оптимальний комфорт у комерційних приміщеннях.

Спрощення декарбонізації будівель та підвищення комфорту

Підключення вентиляційних установок (AHU) до зовнішніх блоків DX дає значні переваги для комерційних будівель, оптимізуючи комфорт у приміщеннях та одночасно забезпечуючи високу енергоефективність. Системи DX негайно реагують на зміну температури свіжого повітря, забезпечуючи стабільну та комфортну температуру у приміщеннях без втрат енергії.

Крім того, у новітніх інверторних блоках VRV 5 використовується холодоагент R-32 з нижчим ПГП. Таким чином, це рішення не тільки може значно скоротити викиди вуглекислого газу з будівель, допомагаючи підприємствам досягти своїх «зелених» цілей, а й орієнтоване на майбутнє.

Зручність та вибір

Новий комплект розширювальних клапанів EKEA був значно вдосконалено. Він пропонує простоту та економічність комплексного рішення з ще більшою універсальністю та можливостями конфігурації, які забезпечують ефективне налаштування відповідно до індивідуальних потреб.

Додавання трьох нових типорозмірів (300, 350 та 400) створює повний асортимент комплектів розширювальних клапанів від 5 до 69,3 кВт, які відповідають будь-яким вимогам будівлі. Завдяки п'яти доступним режимам керування проектувальники можуть вибрати найбільш підходяще рішення, що поєднує простоту інтеграції та час реагування. Комплекти можна використовувати в екстремальних погодних умовах до мінус 20°С.

Комплексна пропозиція

Комплекти Daikin для AHU можна використовувати з будь-якою вентиляційною установкою, що працює на R-32 (або R-410A), з DX-теплообмінником, проте для спрощення поставки компанія Daikin пропонує комплексне рішення. Воно включає зовнішній блок Daikin DX і вентиляційну установку Daikin з комплектом розширювальних клапанів і блоком управління, встановленими на заводі-виробнику, що означає стандартну сумісність і єдину точку контакту. Вибір одного з рішень AHU, що забезпечує витрату повітря до 140 000 м³/год, стає простим завдяки спеціальному програмному забезпеченню Daikin.

EKEA — Комплексна система підготовки свіжого повітря Daikin Fresh Air

Жоао Тейшейра (Joao Teixeira), спеціаліст з продуктів VRV компанії Daikin, розповідає:

«Ми постійно працюємо над розробкою інноваційних продуктів з меншими викидами CO2, ставлячи за мету досягнення нульового нетто-рівня викидів комерційних будівель. Комплект розширювальних клапанів EKEA, що дозволяє інтегрувати системи VRV 5 з тепловими насосами та вентиляційні установки, забезпечує зручність та простоту з можливістю подальшого налаштування для оптимального використання енергії, при цьому застосовуючи холодоагенти з нижчими ПГП, такі як R-32, для зниження впливу на довкілля».

Компоненти системи

Для інтеграції AHU із системою DX необхідні 5 основних елементів. Нижче наведено короткий огляд компонентів та їх функцій.

EKEA — Основні компоненти та підключення
  1. Зовнішній блок DX (наприклад, зовнішній блок VRV 5) забезпечує швидку реакцію на зміну навантаження та низькі експлуатаційні витрати
  2. Вентиляційна установка Daikin (або іншого виробника) із теплообмінником DX (Direct eXpansion). Теплообмінник DX замінює теплообмінник, у якому використовується вода. Всі інші елементи вентиляційної установки залишаються незмінними
  3. Комплект розширювальних клапанів, який регулює потік холодоагенту (а значить і продуктивність, що забезпечується) у вентиляційну установку
  4. Блок керування, що контролює роботу комплекту розширювальних клапанів та продуктивність зовнішнього блоку на основі вхідних сигналів від контролера та датчиків/термісторів. Залежно від типу керування та розміщення термістора регулювання може здійснюватися на основі температури припливного або поворотного повітря або температури випаровування/конденсації
  5. Контролер Daikin або DDC, який, залежно від його виду, забезпечить баланс між простотою інтеграції та часом реакції на зміну навантаження

Для отримання додаткової інформації завантажте брошуру за наведеним нижче посиланням.

Власник авторських прав на фотографії: Daikin Europe

Про компанію Daikin

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. є дочірньою компанією глобальної групи Daikin Industries та провідним постачальником технологій опалення, охолодження, вентиляції, очищення повітря та холодильного обладнання (HVAC&R) у Європі, на Близькому Сході та в Африці. Daikin розробляє, виробляє та виводить на ринок широкий асортимент продукції, послуг з технічного обслуговування, а також готових рішень для житлових, комерційних та промислових будівель. На сьогоднішній день у Daikin Europe понад 13 700 співробітників, які працюють у більш ніж 57 консолідованих дочірніх компаніях. Компанія має 14 виробничих підприємств, розташованих у Бельгії, Чехії, Німеччині, Італії, Іспанії, Австрії, Великобританії, Туреччині, Об'єднаних Арабських Еміратах та Королівстві Саудівська Аравія. Штаб-квартира групи Daikin Europe знаходиться в Остенді, Бельгія. Компанія була заснована в 1972 році, виробництво в Європі почалося в 1973 році.

Про Daikin Industries Ltd.

Компанія Daikin Industries була заснована у 1924 році в Осаці, Японія. У глобальній групі працює понад 96 000 осіб по всьому світу, і вона є лідером ринку теплових насосів та систем кондиціювання, а також фільтрації повітря. Це єдиний виробник у світі, який самостійно розробляє та виробляє опалювальне, вентиляційне, кліматичне та холодильне обладнання, а також холодоагенти. У 2022 фінансовому році (1 квітня 2022 р. - 31 березня 2023 р.) компанія досягла обороту з продажу, що дорівнює 28,2 млрд євро.

Контакти для ЗМІ Daikin Europe N.V.

Софі Сап (Sofie Sap) – Тел.: +32 472 580482 Ел. пошта: sap.s@daikineurope.com

Дайсуке Какінага (Daisuke Kakinaga) – Тел.: +32 465 462321 Ел. пошта: kakinaga.d@bxl.daikineurope.com

Контакт для ЗМІ з питань продукції Daikin Europe N.V.

Джилл Де Брюйне (Gill De Bruyne) – Тел.: +32 486 523554 Ел. пошта: debruyne.g@daikineurope.com

Релевантні статті