
Демонстрація знищення бактерій Moraxella (збудників запаху вогкості білизни)
Організація, що проводила випробування:
Japan Food Research Laboratories (Японська науково-дослідна лабораторія харчових продуктів)
Методика випробувань
Зразок, що містить 2 мл тестового бактеріального розчину в чашці Петрі (діаметром 60 мм), залишали під дією генератора стримерних розрядів. Ефект знищення було отримано за результатами вимірювання кількості бактерій через 1, 2, 3, 4 й 6 годин. Пристрій стримерного розряду й тест-бактерії були надані компанією Daikin. Вимірювання виконувалося 3 рази

У результаті випробування було підтверджено, що бактерію Moraxella (збудника запаху вогкості білизни) було розщеплено й знищено на 99,8% після 2 годин опромінення із застосуванням стримерного розряду.
* Результати отримано під час демонстрації роботи лише пристрою стримерного розряду Daikin в експериментальних умовах.

Ідеальний спосіб усунення запаху вогкості білизни — висушити її протягом 5 годин!
Найголовнішим для запобігання утворенню запаху вогкості є «час від закінчення прання до висушування». Приблизно через 5 годин бактерія Moraxella починає миттєво розростатися, тому якщо ви можете висушити білизну протягом 5 годин, ви можете певною мірою усунути запах вогкості. Тут ми хотіли б зупинитися на хитрості при сушінні одягу в приміщенні. По-перше, важливо розвісити його в добре провітрюваному місці. Ми припускаємо, що багато людей розвішують одяг на карнизі для штор, але це найгірше місце, тому що біля вікна з легкістю накопичується волога, і там є багато мікробів.
Ми також придумали спосіб, як сушити. Ви можете швидко висушити одяг, розвісивши довгий одяг скраю вішалки, а короткий посередині, створюючи своєрідну «арку». А якщо треба висушити сорочки з довгими рукавами, то рукави можна перекинути на іншу вішалку. Враховуючи розростання бактерій, рекомендується використовувати осушувач або кондиціонер із функцією очищення повітря. Якщо вас турбує запах, спробуйте вчинити саме так, оскільки запах білизни можна усунути, доклавши трохи зусиль.