
Демонстрація ефективності знищення кишкової палички серотипу O157
Робота одного блока стримерного розряду

Робота двох блоків стримерного розряду

Організація, що проводила випробування:
Japan Food Research Laboratories (Японська науково-дослідна лабораторія харчових продуктів)
Методика випробувань
Піддаючи кишкову паличку серотипу O157 опроміненню за допомогою стримерного розряду протягом 1, 2, 3, 4, 8 годин і використовуючи інокуляцію культивованих клітин, ми спостерігали залишковий стан кишкової палички серотипу O157 за різницею в часі опромінення із застосуванням стримерного розряду.

Виживаність кишкової палички серотипу O157 через 2 години опромінення із застосуванням стримерного розряду становила 0,1% при роботі двох блоків проти 1,8% при роботі одного блока, що підтверджує підвищення ефективності знищення приблизно у 18 разів. Крім того, через 3 години було підтверджено, що ефективність знищення становила 99,9% як при роботі одного блока, так і при роботі двох блоків.
* Результати отримано під час демонстрації роботи лише пристрою стримерного розряду Daikin в експериментальних умовах.
Кишкова паличка серотипу O157, що продукує сильний токсин і має високий ступінь заразності
Кишкова паличка серотипу O157 продукує сильний токсин, який називається веротоксин, що викликає біль у животі, геморагічну діарею й блювоту. Це одна з найнебезпечніших бактерій, яка може викликати важкі симптоми й призвести до смерті при зараженні немовлят і літніх людей. Крім того, вона має високий ступінь заразності. Звичайне харчове отруєння розвивається лише тоді, коли в організм потрапляють «близько 1 мільйона» бактерій, тоді як харчове отруєння, спричинене кишковою паличкою серотипу O157, розвивається при потраплянні навіть «близько 100» бактерій.